onsdag 10 augusti 2011

Roligt och mindre roligt...

Jaha, har ju varit lite frånvarande sista tiden. Det beror delvis på brist på uppkoppling (sitter med mobilt bredband med dålig täckning, ingen höjdare, men nytt är beställt) och på otrevliga överraskningar, samt en hel del jobbande här hemma.

Det första vi upptäckte när vi rev upp golvet (ett par timmar efter att huset blev vårt) var en vattenskada...jippie!!! i bjälklaget låg det rör till värmesystemet som någon för mååånga år sedan har råkat spika en spik rätt i. När spiken rostat sönder av vätan, började det läcka, men ingen har upptäckt detta iom att det låg masonit, plastmatta, foam och laminat ovanpå. Hur som helt kunde min hände far, men lite hjälp utifrån så småningom få bukt på problemet, genom att bryta upp golv, byta rör, ha en avfuktare som stod med plast över sig i drygt en vecka, leta rätt på nya plankor i rätt dimension och sedan få dit ovan nämnda plankor. Det allra "roligaste" med hela soppan var att det naturligtvis var preciiiis framför dörröppningen till köket som skadan var. Så man fick alltså ta tag i dörrkarmen och häva sig över avfuktare och plast"tält" varje gång man skulle passera här...men men...nu är det nya plankor på plats och golvet ska bara målas :)

Vi har i alla fall hunnit med att måla om hela vardagsrummet, från golv till tak, bygga om lite, måla golven i sovrummen, måla väggar tak o lister i ett av sovrummen, samt att flytta in i huset. Fortfarande lite rörigt och mycket work-in-progress, men vi tar en sak i taget :)

(Ett stycke hål i golvet, som numera är lagat)

Bilder på övriga förändringar kommer framöver!
Ha det fint!
Kram Sofi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar hos mig!
Kram Sofi